Galápagos & Guayaquil

Ecuador2

Guayaquil

San Cristóbal – Floreana – Isabela – Santa Cruz – Guayaquil

(scroll down for English)

On lohduttavaa löytää maapallolta vielä paikka, jota ihminen ei ole kokonaan onnistunut turmelemaan. Tämä ajatus tuli ensimmäisenä mieleen Galápagossaarille saavuttuani. Ihminen ei ole kuningas täällä; rantabulevardin penkitkin ovat merileijonien valtakuntaa. Galápagossaaret ovat luonnonsuojelualuetta, ja näin ollen jokainen vierailija saa liikkua luonnossa vain virallisen oppaan johdolla. Saarille lennettäessä ja saarelta toiselle veneellä liikuttaessa matkatavarat tarkastetaan (toivottavasti tarkastuksia tulevaisuudessa vielä tiukennetaan!): kiellettyjä ovat muun muassa prosessoimattomat elintarvikkeet, sillä saarille ei saa tuoda mitään elollista ja vierasperäistä. Evoluutioteorian ystäville Galápagossaaret tarjoavat herkullista tietoa ja silmiäavaavia yksityiskohtia lajien sopeutumisesta ympäristöönsä. Galápagossaaret saavat vierailijan myös valitettavan surulliseksi; miten olemmekaan epäonnistuneet niin, ettei maailmassa ei ole enää enempää saarten kaltaisia keitaita, eläinten valtakuntia?

Guayaquil on rouhea ja sykkivä Ecuadorin suurimpana kaupunkina. Guayaquilissä vierähtää helposti useampi päivä, sillä ravintola- ja museotarjontaa on moneen makuun.

//

Once you step your foot on the Galápagos Islands, you notice that homo sapiens is not the king here. At the same time it makes you sad: why don’t we have more places like this left on our planet? They are protecting something absolutely unique in the world on the Galápagos Islands so that’s why you can only move around in the nature with a certified guide. Also you are not allowed to bring any non-native plants or animals into the islands. I only hope that the inspection procedure of the luggage would be more thorough. For the fans of evolution theory, the Galápagos Islands offer an unbeatable source of information and delicious examples of the adaption of species.

Guayaquil, Ecuador’s biggest city, is a bustling place. It is easy to spend several interesting days in the city due to its variety of restaurants and museums.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s